Víťazstvá prešovských a sabinovských recitátorov

16.06.2005 Celý región

Začiatok júna je každoročne sviatkom pre milovníkov umeleckého slova – recitátorov základných, stredných a vysokých škôl - víťazov okresných kôl súťaže...
Začiatok júna je každoročne sviatkom pre milovníkov umeleckého slova – recitátorov základných, stredných a vysokých škôl - víťazov okresných kôl súťaže Hviezdoslavov Kubín. Mladí umelci sa stretávajú na krajskom kole súťaže vo Svidníku (súťaž študentov stredných a vysokých škôl) a v Starej Ľubovni (súťaž žiakov základných škôl). Nebolo tomu ináč ani v tomto roku, keď prešovský a sabinovský okres reprezentovali na týchto najvyšších krajských súťažiach tí najlepší tohtoroční recitátori, ktorí si odniesli aj tie najcennejšie vavríny.

V 1. kategórii (1. -4.roč. ) si 1. miesto odniesol Miško Pirník (ZUŠ M. Moyzesa Prešov), Miška Turčínová (ZŠ Čsl.armády Prešov) 2. miesto, 3. miesto získala Alexandra Kuderjavá (ZUŠ M. Moyzesa Prešov) a diplom za výborný prednes si odniesli Marián Kozák (ZŠ Šarišské Michaľany) a Ivanka Kušnírová (ZŠ Hviezdoslavova Lipany).

V 2. kategórii patrili prvenstvo a postup na celoštátne kolo súťaže v Dolnom Kubíne Jane Kundrátovej (ZŠ a Gymnázium sv. Mikuláša Prešov).
Diplom za výborný prednes si odniesli Ivana Stracenská (ZŠ Pečovská Nová Ves) a Štefan Marcin (ZŠ Drienov).

V 3. kategórii 1. miesto pre prešovský okres získala Silvia Brenišinová (ZŠ Kúpeľná Prešov), Veronika Božová (ZŠ Šarišské Michaľany) získala 3. miesto a Veronika Zvijáková (Gymnázium Sabinov) si odniesla diplom za výborný prednes.

Vo 4. kategórii si „ palmy víťazstva“ zo súťaže vo Svidníku odniesli Jana Pribulová a Diana Laciaková, 3. miesta patrili Zuzane Turlíkovej a Jitke Bystřickej. Všetky recitátorky sú študenky ZUŠ M. Moyzesa v Prešove. Víťazky tejto súťaže nás budú reprezentovať aj na celoštátnej súťaži v Dolnom Kubíne.

Zablahoželajme spolu malým i veľkým recitátorom a recitátorkám k ich dosiahnutým úspechom a poprajme im veľa šťastia v nasledujúcich súťažiach.
 

Vyberte región

mark